Događaji

Poštovana/i Balkanska asocijacija medicinskih sestara kao dobovoljna strukovna, nevladina nedobitna, profesionalna organizacija udruženja, oko sebe okuplja medicinske sestre i tehničare sa teritorije Balkana, radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva u oblasti promovisanja medicinske struke i edukacija medicinskih sestara i tehničara.Treća konferencija Balkanske asocijacije medicinskih sestara „Pravo vrijeme za pokretanje promjena u sestrinstvu“biće održana Subota 08.3.2024g.sa početkom u […]

III konferencija Balkanske asocijacije medicinskih sestara u organizaciji udruženja ” PULS ” u BiH

Treća konferencija Balkanskog udruženja medicinskih sestara i tehničara u organizaciji Udruženja anestetičara medicinskih sestara/tehničara intenzivne terapije, reanimacije, urgentne medicine i transfuzije u BiH ” PULS ” održat će se dana 09.3.2024 g u Sarajevu u konferencijskoj sali hotela ” Evropa ” sa početkom u 13.00 časova.

Najava 10 internacionalnog kongresa udruženja “PULS” Visoko-BiH 2024

Poštovane kolegice i kolege Čast nam je pozvati vas na 10.internacionalni kongres Visoko 20-22 septembra 2024 g Pored stručnih izlagača iz naše zemlje zadovoljstvo je ugostiti i naše kolege iz regiona i svijete. Pridružite se nam se kako bi pokazali šta znamo i možemo, naučili nešto novo ali i razmijenili iskustva sa kolegama iz regije […]

9. Internacionalni kongres, Bihać 08.09-10.09.2023

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji, uvaženi gosti, saradnici i simpatizeri velika nam je čast i zadovoljstvo da Vas pozovemo na 9.Internacionalni kongres u organizaciji Udruženja Anestetičara medicinskih sestara/tehničara intenzivne terapije reanimacije, urgentne medicine i transfuzije u BiH „PULS“.Kongres će se održati od 08. do 10. septembra 2023.godine u Bihaću. Smještaj učesnika i svečano otvaranje je u Hotelu „Rekić“. Predavanja su na Fakultetu zdravstvenih studija Univerziteta u Bihaću.

Kongres je idealna prilika za promovisanjem sestrinstva, ali i našeg Udruženja, tj. mogućnost da se učesnicima predoče ciljevi, misija, vizija, programske aktivnosti i značaj Udruženja „PULS“ u Bosni i Hercegovini. Navedeni Kongres je idealna prilika za razmjenu svakodnevnih mišljenja te iskustava iz prakse, uspostavljanja novih poznanstava i uzajamne saradnje.
Pored navedenog pripremili smo bogat društveni program, te koristimo priliku i još jednom Vas pozivamo da nam se pridružite i uzmete aktivno učešće u vidu izlaganja svojih radova u obliku usmene, poster prezentacije ili pasivno u smislu prisustvovanja istim.

Predavanja iz oblasti:
Anestezije, Reanimacije, Intenzivne terapije, Urgentne medicine, Transfuzije, Terapije bola, kao i slobodne teme, KME-Radionice, Okrugli sto, Poster prezentacije.

8. Internacionalni kongres, Neum 30.09-02.10.2022

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji, uvaženi gosti, saradnici i simpatizeri velika nam je čast i zadovoljstvo da Vas pozovemo na 8.Internacionalni kongres u organizaciji Udruženja Anestetičara medicinskih sestara/tehničara intenzivne terapije reanimacije urgentne medicine i transfuzije u BiH „PULS“.
Kongres će se održati u NEUMU, u Hotelu SUNCE od 30.09. do 02.10. oktobra 2022.godine. Kongres je idealna prilika za promovisanje sestrinstva, ali i našeg Udruženja, tj. mogućnost da se učesnicima predoče ciljevi, misija, vizija, programske aktivnosti i značaj Udruženja PULS u Bosni i Hercegovini. Kongres je idealna prilika za razmjenu svakodnevnih mišljenja, iskustava iz prakse, te uspostavljanja novih poznanstava i uzajamne saradnje.

Scroll to top